Wyjątkowa restauracja z włoskim jedzeniem
Pragniesz smacznie zjeść? Wśród licznych możliwości, jakie oferuje kuchnia z Europy na dużą uwagę zasługuje kuchnia włoska. Z jakiego powodu? Otóż z tego powodu, że kuchnia włoska to różnorodność aromatów, połączeń i spora porcja składników odżywczych.
Tradycyjne włoskie przyprawy
Polakom włoska kuchnia, kojarzy się głównie z pizzą i makaronem oraz czasem z owocami morza. Podczas gdy włoskie gotowanie to też takie przysmaki jak dojrzałe sery czy świeże warzywa.
Popularne włoskie dania
Pasty to baza włoskiej kuchni. Włosi przyrządzają pasty w dziesiątkach form. W zasadzie trudno wymyśleć produkty których nie da się dodać do makaronu. jemy w restauracji Owoce morza, szeroki wybór mięs, np. jagnięce czy dziczyzna i rożnorodne przyprawy, sprawiają, że makarony można jeść codziennie.
Kolejnym typowym daniem jest pizza. Wbrew pozorom nie została ona wymyślona we Włoszech tylko ze starożytnej Grecji. Kojarzona jest jednakże jako włoskie danie. Dobrze przyrządzona pizza włoska to cienkie ciasto i mała ilość dodatków. Najpopularniejsza wersja pizzy to pizza z sosem pomidorowym i mozarellą. Prawdziwie włoska pizza to rozkosz podniebienia, ale również ogromna ilość kalorii. Nie jest to zatem potrawa dla tych, którzy chca być szczupli.
Włoskie dania to znacznie więcej niż tylko pizza i pasta. To też canelloni, gnocchi, piada i szeroki wybór deserów – takich jak tiramisu czy zabaglione. Będąc w restauracji włoskiej nie warto zapominać o winie czy o pełnych aromatu serach- gorgonzoli, mascarpone i pecorino.
Zobacz film